[QS] SmartWings
Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu. A samozřejmě se to Ryanu nelíbí a nestíhá kvůli tomu obrat. Nedivil bych se, kdyby za to Ryan něco účtoval letišti ;)
nejlepší na QS je fakt, že po ČSA převzali catering a člověk si tak může udělat svojí "business class" za 500kč a objednat si třeba hovězí líčka a další... k tomu máte i nápoj navíc, kterej letušky většinou dolejvaj zadarmo během celýho letu:) oproti ostaním EU aerolinkám je i menu fakt nadstandartní, ale čecháčci tohle budou stejně furt hejtit.. :(
jo, když se tam ty letušky chovaj stylem "dotáhla jsem to z Budějc až na servírku v letadle, tak mě neserte", asi to prostě některejm lidem sedět nebude, a vyberou si civilizovanější atmosféru.
(*Budějce mě napadly random, nic osobního)
Barney Flyer napsal(a):Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu.
Já myslel že je to kvůli tomu, že letiště začalo aerolinkam za gate i stojánky účtovat stejne poplatky
Peetee: bylo to z důvodu nedostatku personálu. A i kdyby ta cena byla stejná, tak je pro Ryanair vždy výhodnější autobus. U rukávů musíte dostat vše jedním směrem tam a to samé dovnitř. V případě autobusu to jde od Gate téměř naráz a navíc jsou 2 díry do letadla.
Naposledy jsme v Praze u Ryanair nastupovali řady 1-16 rukávem a zbytek po schodech dolů, kolem letadla a po schodech nahoru zadními dveřmi :)
spíš si myslim, že je to o dostupnosti ohrádkových rukávů. Večer z něj lítá FR dost často, ráno skoro vůbec.
Barney Flyer napsal(a): Ryanair v Praze umí rukáv, když nejsou řidiči autobusu. A samozřejmě se to Ryanu nelíbí a nestíhá kvůli tomu obrat. Nedivil bych se, kdyby za to Ryan něco účtoval letišti ;)
Proč by kvůli chobotu nestíhal obrat? Rozdíl je jen v ceně.
Já mám teda asi štěstí a se Smartwings jen pár letů (10-15?), ale za mě s nimi vždycky spokojenost a to i s posádkou. Nikdy mi to nepřišlo jako typický low-cost.
Zato třeba Sunexpress, který by se snad měl snažit být aspoň trochu blízko LH/TK, tak jak vybavením (i když nového) letadla typický koupák let (vlastně nic strašného na 3 hodiny), horší to bylo s piloty, amatérsky to přistání hodnotím jako velmi nepříjemné, zmatky a nepříjemné ranní odbavení v Antalyi na letu zpět - ale suveréně nejhorší byli CZ cestující - strašné chování pár rodinek, jak Vesničko má středisková....jen o dost víc vulgární a to i na personál pražského letiště atd. Jestli tohle létá k moři a je to nový standard, tak jsem rád, že většinou lítam normální komerční linky... hotel jsme měli top 5*, kde to překvapivě až na jednu výjimku za týden nebylo ani s východními národy tak strašné (hotel udělal ale jednu dobrou věc - dává určité národy z východní Evropy v částech velkého resortu k sobě a naopak od sebe, to mi přijde jako dobrá strategie (poznal jsem to podle seznamu úklidu uvedení včetně jmen a národností, kam jsem občas nenápadně nahlédnul).
No nic, to už ale nemá nic společného se Smartwings, ale za mě zatím OK.
Sunexpress jsem využil 3x a nemůžu říct nic špatného. My ale lítáme v únoru do Antalye, takže osádku letadla tvoří hlavně golfisti, fotbalisti, případně lidi letící si pro nové zuby. Vždy na čas, posádka super.
Já vás kluci obdivuju, že si pamatujete, kdy se jak nastupuje - rukáv nebo bus. Já toho opravdu nejsem schopná, už za několik dní po letu to prostě nevím :D
Ale k věci, docela souhlasím s tím, že QS je v porovnání s ostatními "klasickými" hladolety o pár milimetrů lepší. Chování personálu k dětem (ne mým) bylo hodně nadstandardní bych řekla. Možná to bylo tím, že jsem vždycky byla v poloprázdném nebo téměř prázdném letadle. :)